Spring til indhold

10 grunde til hvorfor man skal bruge et LMS (Learning Management System)

Alle virksomheder ønsker at bruge sine ressourcer klogt. Mens mange er villige til at dykke lige ned i ny teknologi, er andre mere tilbageholdende. Der er altid en omkostning forbundet med at købe ny hardware og software. Hver virksomhed skal veje deres muligheder, men også holde øje med trends og tendenser. Mange større virksomheder er allerede på en LMS-platform, herunder storspillere som Google, som har indskrevet 80.000 medarbejdere i et webbaseret LMS-kursus.

Hvorfor skal du overveje at implementere LMS i din virksomhed?

1. Et LMS kan forbedre vidensbevarelsen
En af de mest bemærkelsesværdige fordele ved at bruge et LMS i erhvervsuddannelse er vidensbevarelse. Jo mere medarbejdere ved, desto bedre stillet vil de være til at levere tjenester eller lave et produkt. Moderne LMS-platforme tilbyder en række værktøjer, der er designet til at gøre det lettere at huske så meget information som muligt.

En ofte anvendt tilgang, der anvendes, er microlearning. I stedet for at præsentere en stor mængde information til en medarbejder, opdeles mange LMS-kurser i mindre bidder, der er fokuseret på et enkelt emne. De er normalt tre til syv minutter lange per session. Et microlearning kursus tager 300% mindre tid at producere og koster typisk halvdelen af prisen for et traditionelt kursus.

2. Mulighederne i standardiseret undervisning
At have en underviser, der gennemgår materiale, i en klasse omkring et emne kan virke, men der kan være variationer i materialet. Et LMS tillader virksomheder at opbygge et formaliseret pensum med kurser, der leverer det samme indhold til hver enkelt medarbejder. Der er ingen variation, så alle får samme niveau af kvalitet og viden.

Formalisering gør træningen enkel og giver underviserne mulighed for nemt at forbedre kursusindholdet efter behov. Du skal blot redigere eller tilføje ressourcer eller kurser for at holde alt opdateret til medarbejderne.

3. Praktisk til regler og krav
Formalisering går også hånd i hånd med regler og krav. Mange virksomheder skal levere bestemte former for uddannelse til medarbejderne. Dette kan spænde fra uddannelse i almen sikkerhed og udførelse af opgaver til specifik uddannelse med relation til deres erhverv eller specialisering. Et LMS giver dig mulighed for at levere præcis, hvad loven kræver, så du og dine medarbejdere altid er opdaterede.

Med et LMS kan du også lave en oversigt over gennemførte kurser og certifikater, så du har bevis for overholdelse af specifikke krav. Denne information er let tilgængelig og kan blive printet, hvis dette er nødvendigt eller blive sendt til offentlig myndighed til verifikation.

4. Analyse giver værdifuld indsigt i, hvad der virker
Dagens erhvervsliv bevæger sig langt hurtigere, end det gjorde for 20 eller 30 år siden. Internettet har lukket geografiske huller og komprimeret den tid, det tager at ændre sig. Virksomheder kan identificere og reagere på tendenser i løbet af sekunder i stedet for timer eller dage. Uddannelse er afgørende for at skabe de bedste medarbejdere i din branche, og du har brug for den nødvendige information til at give uddannelse, der sikrer, at man får arbejdet gjort især i et skiftende marked.

Et LMS vil give den indsigt, du har brug for for at foretage ændringer eller beslutninger gennem analyse af data. Rapporteringsværktøjer kan øjeblikkeligt generere data i realtid og levere det i regneark eller grafer. Find ud af, hvad der virker og ændr det, der ikke fungerer for at opnå hurtigere og vedvarende resultater. De fleste platforme giver dig også statistik over medarbejderens ydeevne, så du kan identificere de kommende talenter blandt de ansatte.

5. Brugere rapporterer om markant tid sparet ved brug af et LMS
Det gamle ordsprog, “tid er penge”, gør sig stadig gældende i dag. Jo mindre tid spildt på ting, der foregår bag kulisserne, jo bedre. Et LMS er en god måde at skære ned på de timer, der bliver investeret i dine træningskurser. Det rigtige system vil reducere den tid, der kræves for at hente oplysninger og skabe overblik over medarbejderudvikling. Det vil også være i stand til at fuldføre hverdagens opgaver med et par klik med musen. Hvert minut sparet er et, der kunne investeres andre steder i din virksomhed.

6. Reducer eller eliminer behovet for avanceret teknisk ekspertise
For mange år siden ville du have brug for mindst én teknologisk ekspert til rådighed for at opbygge noget computerrelateret. I dag er LMS-verdenen meget mere brugervenlig. Mange off-the-shelf produkter er designet til at give brugeren fuld kontrol til at opbygge og dele kurser uden kodning. Opgaver, der engang var forbeholdt programmører og designere, kan nu udføres af den gennemsnitlige medarbejder.

7. Fungerer som en stærk platform til ansættelsesforløb
Struktureret ansættelse har vist sig at være et centralt redskab til at spare penge og bevare medarbejderne. Omkring 60% af alle virksomheder fastsætter ikke mål for nyansættelser, hvilket kan føre til, at de nye medarbejdere føler sig umotiverede og usikre. Det Virginia-baserede konsulentfirma, Wynhurst-koncern, rapporterede, at nye medarbejdere, der gik igennem et struktureret ansættelsesforløb, var 58% mere tilbøjelige til at blive hos virksomheden i mindst tre år.

Et LMS kan levere alle de værktøjer, der er nødvendige for at etablere et solidt ansættelsesprogram, til alle nye medarbejdere, der skal blive en del af virksomheden. Brugere kan opbygge et kursus eller et sæt kurser, der dækker politikker, regler, grundlæggende jobkrav eller andre emner, der er behov for. Mange tilbyder også kommunikationsværktøjer, der gør det muligt for medarbejdere at forbinde mentorer, undervisere, vejledere og andre. Når dette bliver implementeret korrekt, kan denne proces skabe dedikerede medarbejdere med et højt niveau af jobtilfredshed.

8. Dagens LMS’er vokser med din virksomhed
De fleste LMS-platforme tilbyder skalerbarhed. De vil udvide sig med din virksomhed, så du aldrig vokser fra systemet. Dette er især vigtigt for virksomheder, der planlægger at øge deres arbejdsstyrke og kundebase i de kommende år.

Skalerbarhed sikrer, at du altid har adgang til de samme funktioner og ikke skal bruge tid eller penge på at træne medarbejdere til at bruge et nyt system. Du kan fokusere på virksomhedens vækst, og dine ansættelses- og træningsredskaber vil altid være klar til at imødekomme den øgede efterspørgsel.

9. Gør medarbejderuddannelsen mere tilgængelig
Folk kan lære hvor som helst takket være mobile enheder som smartphones og tablets. Moderne LMS-platforme har udnyttet mulighederne i denne bærbare teknologi. Mange har responsive brugerflader, der tilpasser sig størrelsen og formen af enhver skærm. Andre kan levere en app, der kan downloades med fuld eller begrænset funktionalitet.

Fleksibilitet gør det lettere for medarbejderne at komme gennem undervisningsmateriale. De kan tage deres undervisning med sig, uanset hvor de er. Denne funktion skaber også muligheder for at opdatere viden ved korte pauser i løbet af dagen.

Nogle virksomheder får endnu større fordele ved at bygge et sæt ressourcer gennem deres LMS. Når en medarbejder har et spørgsmål eller har brug for oplysninger, kan de søge i en database for at finde det, de har brug for hurtigere og uden at forstyrre en kollega.

10. Reducerer samlede uddannelsesomkostninger
Træning koster penge ligesom enhver anden del af en virksomhed. En Gallup-undersøgelse af den amerikanske arbejdspladsrapport afslørede, at ineffektiv træning koster virksomheder 13,5 millioner dollars om året pr. 1.000 ansatte – næsten 100.000 danske kroner pr. medarbejder om året. En virksomhed kan nemt reducere deres spildte investeringer ved at implementere et LMS. Gennem tidsbesparende værktøjer, mere effektive undervisningsmetoder og forbedret tilgængelighed, bliver den rigtige platform en afgørende del af en vellykket forretning.

Simon Gad Andresen

Simon Gad Andresen

02-05-2018

Modtag nyheder fra Barma