Spring til indhold

Giv dine nyansatte en god start med e-learning

Et godt onboarding-forløb er altafgørende for, at din nyansatte medarbejder får en god start på sin karriere i din virksomhed.

Onboarding handler om, at du klæder din nyansatte medarbejder ordentligt på til at arbejde i din virksomhed. Det betyder også, at et vellykket onboarding-forløb øger sandsynligheden for, at din nye medarbejder skaber værdi og minimere samtidig risikoen for, at denne forlader stillingen inden for det første år.

I dette indlæg vil vi gøre dig klogere på, hvad e-learning er, og hvorfor det er en god idé at benytte e-learning, når du skal klæde din nyansatte medarbejder bedst muligt på til at arbejde i din virksomhed.

Hvad er e-learning?

Direkte oversat er e-learning “online undervisning”. Det vil sige undervisning og uddannelse der foregår gennem elektroniske medier, som fx ved hjælp af en computer eller en smartphone som på vores Barma Academy.

Med e-learning bliver viden tilgængeligt 24 timer i døgnet, hvorfor fysiske kurser ikke længere er en nødvendighed. Det betyder, at nyansatte ikke vil misse afgørende viden, hvis de fx er syge ved en fysisk kursusdag.

I takt med, at indholdet altid er tilgængeligt behøver din virksomhed heller ikke at bruge unødige ressourcer på den mest basale oplæring, da de ansatte kan se kurserne i bussen på vej til arbejde eller hjemme ved sig selv på vores platform. Det betyder for dig, at du kommer til at spare både penge, tid og ressourcer.

Et effektivt onboarding-forløb med e-learning betyder altså, at din nye ansatte kan forberede sig allerede inden den første arbejdsdag. De nye ansatte bliver således langt mindre afhængige af de erfarne medarbejdere, som derfor kan passe deres arbejde uden forstyrrelser af diverse spørgsmål.

Mød den nye medarbejder i øjenhøjde

Det er ingen hemmelighed, at alle mennesker lærer forskelligt. Hospitalitybranchen består af både faglærte og ufaglærte medarbejdere, så det er supervigtigt, at man møder den nyansatte på i øjenhøjde og på et niveau, de er komfortable med. 

Med e-learning bliver læringen fleksibel. Det vil sige, at dine nye medarbejdere kan lære når og hvor, de ønsker det. Læringsmaterialet er ofte også delt op i mindre bidder, hvilket lader medarbejderen lære i sit eget tempo. 

E-learning hjælper til at huske bedre

Foruden ovenstående er en af de helt store fordele ved e-learning, at det modvirker “Curve of Forgetting”. Vi har indsat en graf nedenfor, der illustrerer hvor hurtigt man glemmer nye informationer:

Kilde: Medium

Grafen viser, at når man som ny modtager information vil man næsten glemme alt denne information, hvis man går en måned uden repetition. Det kan give unødvendigt højt produktionstab i din virksomhed.

Med e-learning kan du modvirke ovenstående, fordi det bliver nemt at repetere et videokursus og følge op på det med opgaver i virksomheder – og det er ikke bare noget, vi har fundet på.

Undersøgelser fra USA viser nemlig, at undervisning med e-learning får eleverne til at fastholde 26-60% af læringen, mens traditionel undervisning kun har en fastholdelse på 8-10%.

Erfaringer fra Storbritannien viser desuden også, at virksomheder, der benytter e-learning som led i jobtræningen, omsætter for 26% mere pr. ansat samtidig med, at produktiviteten øges med 50%.

Årsagerne til disse forbedringer er blandt andet, at de ansatte kan lære i deres eget tempo. Den nye medarbejder vil føle sig både set og hørt, fordi du lader dem tilgå den læring, som de har brug for – i deres eget tempo. Du viser som leder, at du forstår, hvor vanskeligt det kan være at være ny – og netop dét kan være også være med til at øge medarbejderfastholdelsen.

Kontakt os for at høre mere om, hvordan Barma kan hjælpe dig med at sikre en god opstart for dine nye medarbejdere.