Spring til indhold

Udnyt det fulde potentiale af dine medarbejdere, og styrk din virksomhed med e-learning

 

Det er vigtigt, at den nyansatte får en god oplevelse lige fra starten. Da det reducerer meget af den usikkerhed, nye medarbejdere oplever. Denne blog er til dig, der gerne vil blive klogere på, hvad e-learning er, og hvorfor det er en god idé at benytte e-learning, når du skal klæde dine nyansatte medarbejdere bedst muligt på til at arbejde i din virksomhed. Vi har delt det op i 4 afsnit: 1: Få hurtigere selvsikre medarbejdere med online træning 2: Hjælp dine ansatte til at mindske fejl 3: Med e-learning sparer du penge, når du skal udskifte medarbejdere 4: Skab et tryggere arbejdsmiljø for nye medarbejdere

1: Få hurtigere selvsikre medarbejdere med online træning

Jo flere nye medarbejdere du skal onboarde hvert år, jo vigtigere er det, at alle får den samme grundlæggende viden. Det kan være svært at opnå dette i perioder, hvor der er mange opsigelser, og nye medarbejdere der skal oplæres på samme tid fysisk. Måske er I nødt til at have jeres forholdsvis nye medarbejdere i teamet til at oplære helt nye medarbejdere i procedurer og systemer, de ikke er helt velkendte med. Eller hvor de bare ikke kan huske det hele fra deres oplæring.

 

Har I en god arbejdsstyrke med erfarne medarbejdere, der kan deres kram, så kommer I hurtigere igennem oplæring af de nye medarbejdere. Med e-learning bliver jeres ansatte nemlig hurtigere sat ind i tingene ved at kombinere online træning med den fysiske træning. Den dag jeres nyansatte modtager deres kontrakt, kan I med e-learning give et login til medarbejderen, hvor alt jeres træningsmateriale om: Systemer, produkter, maskiner, protokoller osv.  er tilgængeligt online. 

Ved at I får hurtigere erfarne medarbejdere med e-learning,  slipper du som leder også for at besvare de samme gentagne spørgsmål, nye ansatte har.

 
Barma E-learning tager 40% mindre tid end konventionel træning

 2: Hjælp dine ansatte til at mindske fejl

Dine medarbejdere lærer fra de fejl, de laver, og fejl skal der også være plads til. Men hvis det er samme fejl, som går igen ved hver ny medarbejder, der onboardes, så skal der sikres en bedre onboarding. Både fordi du sparer omkostninger på de fejl der ikke begåes, men også for at sikre at dine medarbejdere har det godt på jobbet. For det er aldrig sjovt at begå fejl, og særligt de store af slagsen gør ondt på både leder og medarbejderen.  

 

Ved online træning kan du selv samle alt jeres træningsmateriale hvis I har det, sammen med online træningskurser fra den udbyder af e-learning, I vælger.  Derved sikrer I, at opgraderinger i nye systemer og maskiner altid er ajour, og jeres ansatte er bekendt med de nye systemer. For det er ofte, når alt er helt nyt, at fejlene begås. Hvor jeres medarbejdere kan skifte deres papir-noter ud med en platform, som de kan tilgå 24/7 og få den viden samt genopfriskning, de ønsker om jeres forretning. 

 

Lige for at friske op på den viden du har fået indtil videre i dette blogindlæg, så kan du med online træning opnå:  

 

1. Mere selvsikre medarbejdere

2. Færre spørgsmål fra personalet

3. Mindre medarbejder-frafald

3: Med e-learning sparer du penge, når du skal udskifte en medarbejder

Vidste du at det koster i gennemsnit 36k, for at udskifte en medarbejder? En ny medarbejder er ikke lige så effektiv, og det er selvfølgelig helt i orden, men derfor findes der stadig omkostninger i forbindelse med den oplæring, som den nye medarbejder skal have. Det er omkostninger, som er mere skjulte, fordi mange måske glemmer, at de er der.

Spar penge ved at bruge e-learning til at træne dit personale

 

Generelle tal fra branchen viser, at det koster 36.967 kr. i gennemsnit at udskifte en medarbejder for en restaurant, som kun har fysisk træning. Dette er et absurd højt tal, og derfor kan e-learning spare dig mange lønkroner. Læs mere her om hvordan man ser på e-learning i den amerikanske hospitality branche her.

 

Særligt i denne tid, hvor den fysiske træning er begrænset, vil online træning sikre, at den fysiske træning ikke går tabt. Derudover opnår du en højere fastholdelse af medarbejdere med online træning.

4: Skab et tryggere arbejdsmiljø for nye medarbejdere

I denne tid er den fysiske træning begrænset, og det betyder, at mange nye medarbejdere har længere tid mellem deres vagter, og flere procedurer de skal lære på kortere følgevagter. Det er naturligt at glemme ting, men jo længere tid der går, fra at medarbejdere benytter sig af deres viden i praksis, jo mere viden går der tabt.

 

Med e-learning kan du igen og igen se de programmer, du har sværest ved at manøvre korrekt, når du står bag disken. Ved at være mere trygge i systemerne, får dine medarbejdere mere fokus på gæsten. Særligt for nye medarbejdere, som hurtigt skal præstere, er det en kæmpe hjælp at kunne tage en masse online programmer og opnå viden, der kan anvendes i de fysiske følgevagter. Især i systemer som kasse og bordreservation er det en fordel, at medarbejderen allerede har set programmer online om de vigtigste funktioner, der anvendes i praksis.

 

En af de store fordele ved e-learning er, at budskabet er ens HVER GANG, og det formindsker fejl og sørger for, at alle får samme viden. Der kan altid opstå komplikationer, hvor kassesystemet går ned, eller bøffen ikke opnår den rette farve efter kundens mening, men i disse situationer handler det om, at jeres medarbejdere får den rette træning til at håndtere sådan nogle situationer.


Med e-learning kan du give dine medarbejdere online træning i de situationer, som du nok ikke havde mulighed selv for at give fysisk. Hvis du ikke har de store ressourcer til at lave videoer, så sikrer dig at din LMS udbyder har de relevante kurser. Her kan du se Barma´s online udvalg af kurser. Her er alt fra salg og service, hygiejnekurser, konflikthåndtering til kaffe kurser. Her er alt fra salg og service, hygiejnekurser, konflikthåndtering til kaffe kurser.

Skal du have hjælp til at vælge den rette e-learning platform? 

Gennem tidsbesparende værktøjer, mere effektive undervisningsmetoder og forbedret tilgængelig-hed bliver den rigtige platform en afgørende del af en vellykket forretning. 

 

Barma tilbyder en bred vifte af funktioner på deres e-learning platform, der forbedrer oplevelsen for medarbejderne. Du kan se, hvordan vi differentierer os fra de andre LMS-systemer til e-learning herunder:

LMS Barma billede

Med Barma kan du selv vælge det indhold, der skal være tilgængeligt på jeres e-learning platform. I kan uploade eget materiale som eks: Personalehåndbog, produktviden og rengøring af maskiner, og I kan vælge mellem de +250 brancherelevante læringsmoduler, som Barma stiller til rådighed.

Opsamling:

Gør det til en god oplevelse lige fra starten. Da det reducer meget af den usikkerhed, nye medarbejdere oplever.

 

Med e-learning er viden tilgængeligt 24 timer i døgnet, så du behøver ikke bruge unødige ressourcer på den mest basale oplæring, da de ansatte kan se programmerne i bussen på vej til arbejde eller hjemme. Det betyder for dig, at du kommer til at spare både penge, tid og ressourcer.

Et effektivt onboarding-forløb med e-learning betyder altså, at dine nyansatte kan forberede sig allerede inden den første arbejdsdag. De nyansatte bliver således langt mindre afhængige af de erfarne medarbejdere, som derfor kan passe deres arbejde uden forstyrrelser af diverse spørgsmål.

Helene Meier

Helene Meier

Publiceret d. 10/01/2022

Modtag nyheder fra Barma